Agrarische Kinderopvang
'Spelen tot je groen ziet!'
Deel deze pagina
Agrarische Kinderopvang & Buitenschoolse opvang

Kinderopvang op een unieke locatie; op een boerenerf waar een actief melkveebedrijf gevestigd is. Het boeren buitenleven staat bij ons centraal.

Buiten eten, spelen en slapen. Dat is wat er bij ons gebeurd!

Kinderen krijgen een overalletje en laarzen aan en kunnen ongestoord spelen, door de plassen stampen, in het weiland rennen of  helpen de koeien en kalfjes te voeren. De Kleine Kornuiten biedt deze unieke ervaring aan kinderen.

Onze buitenruimte is groots opgezet met veel natuurlijke materialen, zodat een natuurlijke beleving en ervaring tot stand komt. Aan onze buitenruimte grenst een dierenweide met daarin geitjes, kippen en shetlandpony’s die we iedere dag samen voeren. We rapen en eten de eieren en verzorgen de konijnen en onze poes Kor.

Omgaan met dieren, veel buiten zijn en lekker de ruimte hebben. De Kleine Kornuiten biedt oneindig veel mogelijkheden voor kinderen om dingen te ontdekken, te beleven en te ervaren. Wie wil dat nu niet; opgroeien met het boeren buitenleven!!

De Kleine Kornuiten is gevestigd net buiten de bebouwde kom van Dalfsen en kent goede uitvalswegen naar Ommen en Zwolle.

Visie & Doelgroep

De Kleine Kornuiten werkt volgens een pedagogische visie dat speciaal is ontwikkeld voor opvang op de boerderij. Een natuurlijke omgeving biedt kinderen vele mogelijkheden. De aanwezigheid van verschillende materialen, dieren en indrukken geven kinderen een veelheid aan mogelijkheden om ervaringen op te doen.

Onze binnen- en buitenruimten zijn specifiek ingericht met natuurlijke elementen. Het biedt kinderen een omgeving waarin zij zich prettig en veilig kunnen voelen. De kinderen leren vertrouwen te hebben in zichzelf en voor zichzelf op te komen, daarnaast worden de kinderen gestimuleerd respect te hebben voor zichzelf, andere kinderen, volwassenen en dieren. We helpen kinderen zelfstandigheid en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Wij bieden dagelijks opvang aan 80 kinderen in de leeftijd van circa 10 weken tot 4 jaar en 70 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (einde basisschool).

We onderscheiden de volgende groepen;

Kinderopvang;

- de Kroeperties: babygroep van 0-1,5 jaar:
- de Moaties: dreumesgroep van 1,5-2,5 jaar:
- de Makkerties: peutergroep van 2,5-4 jaar.                                                         - de Hummelties: babygroep van 0-1,5 jaar:
- de Vrienties: dreumes-peutergroep van 1,5-3,5 jaar:
- de Peuterplus: peutergroep van 3,5-4 jaar. In deze groep worden extra uitdagende activiteiten aangeboden ter voor bereiding op het basisonderwijs.

Buiten Schoolse Opvang (BSO)
- de Kammeroaden: Buitenschoolse Opvang (BSO) voor groep 1 & 2:
- de Muiters: Buitenschoolse Opvang (BSO) voor groep 3 & 4;                            - de Bikkels; buitenschoolse Opvang (BSO) voor groep 5 t/m 8.

Wij werken met voorkeur in horizontale groepen. Op deze manier kan één doelgroep op zijn eigen niveau worden uitgedaagd en activiteiten worden volledig afgestemd op de juiste leeftijd.

Openingstijden

De Kleine Kornuiten is 52 weken per jaar geopend met uitzondering van erkende feestdagen en de dag na Hemelvaart.

Het kinderdagverblijf is iedere werkdag geopend van 7.30-18.30 uur.

De BSO is iedere schooldag geopend vanaf 12.00-18.30 uur, tijdens vakantie- of studiedagen van 7.30-18.30 uur.

Ook bieden we Voor Schoolse Opvang (VSO) van 7.30 - aanvang schooltijd aan.

Op aanvraag is vervroegde of verlengde opvang mogelijk.

Tarieven & Inschrijven

Wij hebben 2 soorten opvang; Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang, hiervoor gelden verschillende tarieven.

Vervroegde opvang + warme maaltijd
Voor beide hebben wij de mogelijkheid tot vervroegde opvang (opvang vanaf 7.00 uur) en serveren wij desgewenst een warme maaltijd (vanaf 1 jaar).

Tarieven kinderopvang 2019

Tarieven Buiten Schoolse Opvang 2019

Wat kost mij kinderopvang
Bereken hier uw netto kosten.

Wilt u zich inschrijven/aanmelden?
Dat kan! Hieronder vindt u het inschrijfformulier.

Gezien onze planning is het prettig een aanmeldformulier te ontvangen alvorens we kunnen toezeggen of er plek is.

Inschrijven is vrijblijvend en kosteloos. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en informeren wij u over de mogelijkheden.

inschrijf formulier Kinderopvang

inschrijf formulier Buiten Schoolse Opvang

U kunt dit formulier ingevuld retour sturen via de post naar:

De Kleine Kornuiten
Hofmanssteeg 7
7722 SC Dalfsen

Of per mail naar: info@dekleinekornuiten.nl

Locatie

Waar kunt u ons vinden?
Agrarische kinderopvang De Kleine Kornuiten bevindt zich op een unieke locatie op een actief melkveebedrijf net buiten de bebouwde kom van Dalfsen.


Contactgegevens:
Ronald & Karla Noordman
Hofmanssteeg 7
7722 SC  Dalfsen
0529-432910 / 06-52186897

 

Bereken hier de netto kosten voor kinderopvangNieuwbouw

We zijn druk aan het (nieuw)bouwen.

Nadat we in oktober 2010 gestart zijn in units is het nu dan eindelijk zover; Onze nieuwbouw ten behoeve van de agrarische kinderopvang, Buitenschoolse Opvang en zorgopvang.

Na de start in oktober 2010 zijn we in de zomer van 2016 een prachtig nieuw pand gaan bouwen. In februari 2017 hebben we onze intrek hier in genomen. Een pand waarin we buiten naar binnen hebben gehaald en een verlengstuk is van onze visie.

Naast de nieuwbouw voor de kinderopvang hebben we een schuur gebouwd in de vorm van een hooiberg en geheel passend bij de uitstraling van de nieuwbouw. Er is een nieuwe natuurlijke tuin aangelegd waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Klimmen, klauteren, spelen met water en ontdekken zijn de ingrediënten van onze nieuwe buitenruimte.

Inmiddels zijn we in een vergevorderd stadium met de gemeente Dalfsen om de units te vervangen voor nieuwbouw. Dit betekend wederom een bouwproject.

Bekijk  op Facebook

nieuwbouw kleine kornuiten