Agrarische Kinderopvang
'Spelen tot je groen ziet!'
Deel deze pagina
Visie & Doelgroep

De Kleine Kornuiten werkt volgens een pedagogische visie dat speciaal is ontwikkeld voor opvang op de boerderij. Een natuurlijke omgeving biedt kinderen vele mogelijkheden. De aanwezigheid van verschillende materialen, dieren en indrukken geven kinderen een veelheid aan mogelijkheden om ervaringen op te doen.

Onze binnen- en buitenruimten zijn specifiek ingericht met natuurlijke elementen. Het biedt kinderen een omgeving waarin zij zich prettig en veilig kunnen voelen. De kinderen leren vertrouwen te hebben in zichzelf en voor zichzelf op te komen, daarnaast worden de kinderen gestimuleerd respect te hebben voor zichzelf, andere kinderen, volwassenen en dieren. We helpen kinderen zelfstandigheid en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Wij bieden dagelijks opvang aan 55 kinderen in de leeftijd van circa 10 weken tot 4 jaar en 40 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (einde basisschool)We onderscheiden de volgende groepen;

de Kroeperties: babygroep van 0-1,5 jaar:
de Moaties: dreumesgroep van 1,5-2,5 jaar:
de Makkerties: peutergroep van 2,5-4 jaar.  Binnen deze groepen is ook een peuterplusgroep. Kinderen vanaf circa 3,5 jaar krijgen onder begeleiding in een klein groepje extra uitdagende activiteiten aangeboden ter voorbereiding op het basisonderwijs:
– de Vrienties: verticale groep van 0-4 jaar:
– de Kammeroaden: Buitenschoolse Opvang (BSO) van 4-6 jaar:
– de Muiters: Buitenschoolse Opvang (BSO) van 7-12 jaar.