Agrarische Kinderopvang
'Spelen tot je groen ziet!'
Deel deze pagina
Visie & Doelgroep

De Kleine Kornuiten werkt volgens een pedagogische visie dat speciaal is ontwikkeld voor opvang op de boerderij. Een natuurlijke omgeving biedt kinderen vele mogelijkheden. De aanwezigheid van verschillende materialen, dieren en mogelijkheden tot ontdekken geven kinderen een veelheid aan mogelijkheden om ervaringen op te doen.

Onze binnen- en buitenruimten zijn specifiek ingericht met natuurlijke materialen en rustige kleuren. Het biedt kinderen een omgeving waarin zij zich prettig en veilig kunnen voelen. De kinderen leren vertrouwen te hebben in zichzelf en voor zichzelf op te komen, daarnaast worden de kinderen gestimuleerd respect te hebben voor zichzelf, andere kinderen, volwassenen en dieren. We helpen kinderen zelfstandigheid en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Wij bieden dagelijks opvang aan 80 kinderen in de leeftijd van circa 10 weken tot 4 jaar en 77 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (einde basisschool).

We onderscheiden de volgende groepen;

Kinderopvang;

de Kroeperties: babygroep van 0-1,5 jaar
de Moaties: dreumesgroep van 1,5-2,5 jaar
de Makkerties: peutergroep van 2,5-4 jaar
– de Hummelties: babygroep van 0-1,5 jaar
de Vrienties: dreumes-peutergroep van 1,5-3,5 jaar
de Peuterplus: peutergroep van 3,5-4 jaar (In deze groep worden extra uitdagende activiteiten aangeboden ter voor bereiding op het basisonderwijs)

Buiten Schoolse Opvang (BSO)
– de Kammeroaden: BSO voor kinderen in groep 1 & 2
– de Muiters: BSO voor kinderen in groep 3 & 4
– de Bikkels; BSO voor kinderen in groep 5 t/m 8

Wij werken met voorkeur in horizontale groepen. Op deze manier kan één doelgroep op zijn eigen niveau worden uitgedaagd en activiteiten worden volledig afgestemd op de juiste ontwikkelingsleeftijd.